Een betere wereld begint bij
HemCell 

De impact van plastic op het milieu wordt steeds duidelijker. De plasticsoep in oceanen groeit en het aantal dieren dat jaarlijks sterft als gevolg van deze vervuiling neemt in rap tempo toe. Het percentage microplastics in voedsel lijkt niet te stoppen. Logisch dat de roep om een verbod op microplastics steeds sterker wordt en een duurzaam alternatief steeds noodzakelijker. En laten we dat nou hebben ontwikkeld: HemCell. Zowel het productieproces als het granulaat dragen bij aan een betere wereld. Waar wachten we nog op? 

 

HemCell Claims

  HemCell Claims downloaden

 

Van palmblad tot bodemverbetering

Inzamelen

Afgevallen palmbladeren worden ingezameld in plaats van verbrand als afval. Minder impact op het milieu én extra inkomsten voor de lokale bevolking.

Verwerken

Palmbladeren worden gedroogd en vermalen tot poeder. Dit gebeurt met behulp van een lokaal ontwikkelde machine.

HemCell

Na verscheping naar NL produceren we in onze fabriek 100% biobased HemCell granulaat. Vanaf Q3 2023 is dit een volledig CO₂-neutraal productieproces.

Producten

Producenten kopen HemCell korrels als grondstof. Het productieproces, met behulp van spuitgietmachines/matrijzen, levert een veelheid aan producten op.

Gebruik

De biobased producten worden verkocht en gebruikt in diverse branches. Als vervanger voor single use products en als alternatief voor producten van plastic.

Compost

Einde levenscyclus? Producten inzamelen en hergebruiken voor productie HemCell granulaat. Of composteren, zonder industrieel verwerkingsproces, tot compost met hoge biomassa.