HemCell voor de producent

HemCell Resin kent een aantal verwerkings voordelen ten opzichte van virgin PLA of andere bioplastics en is in de meeste gevallen inzetbaar op bestaande matrijs – machine combinaties.

Zoals uit het te downloaden MSDS sheet blijkt is het verwerkbaar op een massa temperatuur van 170-175 gr Celsius met een matrijs temperatuur van slechts 35 graden. Vloei en mechanische eigenschappen als rek en trek en impact zijn ook sterk verbeterd en in enkele recepturen voorhanden voor specifieke toepassingen.

HemCell Resin is REACH compliant, TUV Food Contact Safe OM3 en heeft goede OTR waardes.

De HDT ligt ook hoger dan regulier virgin PLA op +/- 80 gr Celsius waar tijdelijke thermoplastische eigenschappen naar voren komen voor weer andere specifieke toepassingen waar het materiaal in een nieuwe vorm op maat gemaakt moet worden.

Maar vooral interessant voor ontwerper en verwerker is het soortelijk gewicht dat afhankelijk van de receptuur rond de 1 ligt, daar waar alle bioplastics op 1,25-1,35 uitkomen.

Met een materiaal krimp van 1 biedt dit alles tezamen voor verwerkers aanzienlijke voordelen die zich goed financieel laten vertalen.