HemCell voor uw merk

HemCell is een geregistreerd merk met sterke patenten in vele landen en er wordt hiermee een technologie en merknaam beschermd voor een markt van ruim 4 miljard consumenten.

Vanuit de basis, in India, wordt het palmblad verzameld op bestaande kleinschalige betelnoot plantages. Daar is het blad materiaal agrarisch afval. Dit wordt verzameld en na sortering wordt een deel lokaal benut voor o.a. de bekende palmblad bordjes en schalen. Het overige wordt schoongemaakt, verzameld en gedroogd en biedt extra inkomsten voor de kleinschalige boerenfamilie. Na inzameling wordt het gefaseerd verwerkt tot een fijne poedervorm en droog en vochtvrij verpakt voor verscheping.

Hier zijn we met micro finance en lokale engineering tot een specifieke machine en fabrieksinstelling gekomen.

Op dit moment verdienen ongeveer 1.500 gezinnen aan het palmblad afval dat HemCell koopt.

Door de inzet van ons palmblad materiaal (zgn GEN II) met ongeveer 50% PLA (zgn GEN I) zorgen we al voor een C02 reductie ten opzichte van 100% Virgin PLA. Maar de toegang tot plantages en de agrarische coöperaties op dit moment in India biedt ruimschoots mogelijkheden tot verdere C02 reductie door compensatie mogelijkheden met lokale partijen.

Een eerste studie heeft aangetoond dat C02 neutraal voor HemCell Resin (het granulaat) mogelijk is. Een uitbreiding naar een product voor uw merk is zeker ook mogelijk.

HemCell heeft naast octrooien en merkregistratie inmiddels ook de nodige certificeringen verworven. Zo is het materiaal TUV Food Contact Safe (OM3) en laat het geen migratie naar het voedsel zien gedurende 15 minuten op 100gr Celsius of 2 uur op 70 gr Celsius. Ook zijn recepturen mogelijk die geur en smaak afgifte vrij zijn. Diverse onderzoeken hebben de koude grond compostering bewezen.

Met name relevant is dat tijdens het composteren ook echt alle matrix verbindingen in het polymeer/bioplastic afbreken en er geen schadelijke micro- of nanoplastics in het milieu achterblijven. FTIR -infra rood materiaal-onderzoeken gedurende het composteren toonden dit aan.

Microplastics is een groeiend probleem waar nu pas (na roken en suiker) het publieke bewustzijn voor lijkt te gaan ontstaan.

Een ander aspect met het oog op bescherming van de uitvinding en de producten die daar mee gemaakt worden is het DNA onderzoek dat we hebben laten verrichten op “onze” palmboom de zgn Areca betelnoot palmboom. Hier blijkt een eigen DNA in het bladmateriaal herkenbaar te zijn.

Belangrijker is dat we dit met een zgn RT-PCR test, inmiddels zeer bekend vanwege Covid 19, met terugwerkende kracht uit een product waar dit materiaal in is verwerkt het DNA kunnen herleiden.

https://www.nvmm.nl/covid-19/publiek/diagnostiek/pcr-testen/

Zo kunnen we gezamenlijk waardevol IP beschermen, maar biedt het ook mogelijkheden tot bijvoorbeeld tracing, controle op houdbaarheidstermijnen en invloeden op het palm DNA van buitenaf.